Over Mij

Over mij

Iets over jezelf vertellen is altijd lastig want waar moet je beginnen? Goed, daar gaat ie dan..

Wie ik ben

Ik ben Michiel van der Weegen, vader van een lieve dochter Olivia en echtgenoot van Manon, mijn geliefde, maatje en sparringpartner (vaak ook schop onder mijn kont :)).
We wonen in een heerlijk huis in het pittoreske Dongen-Vaart in Brabant. Mijn vrouw Manon is een grafisch ontwerper en heeft een heel goed gevoel voor stijl, ontwerp en kleur. Net als ik heeft mijn vrouw ook een eigen bedrijf (www.cottonandlace.nl).

Regelmatig is Manon mijn “go-to-girl” met vragen over ontwerp en nieuwe ideeën voor mijn klanten.

Over mij als persoon

Mijn vrouw, mijn vrienden, collega’s  en kennissen zullen mij onder andere omschrijven met de volgende woorden: Michiel is…

iemand die hard werkt, gedreven, altijd bereid om te helpen, intelligent, heel handig, creatief, oplossingsgericht, iemand met een duidelijke mening.
Al deze eigenschappen maken me tot wie ik ben. Jarenlang heb ik gezocht naar een manier om ook al deze eigenschappen maximaal te kunnen benutten. De ideale mix tussen werk en privé, maar ook de baan die me gelukkig maakt.

Hoofd, Handen & Hart

Gedurende mijn gehele carrière ben ik voornamelijk met mijn hoofd aan het werk geweest. Het constant schakelen tussen allerlei zaken, het maken van afwegingen en splitsecond beslissingen nemen is heel uitdagend en het stimuleert me zeker, maar ik miste altijd wel wat.
In mijn vrije tijd  was ik veel bezig met klussen en dit gaf me veel energie (volgens Manon af en toe iets teveel zelfs :-)).
Op haar verzoek heb ik een tafel gemaakt met een patroon in Hongaarse punt, daar kregen we veel complimenten op. Gedurende het afgelopen jaar hebben meerdere mensen me gevraagd waarom ik niet meer doe met die passie voor klussen. Dat heeft me aan het denken gezet.

De start van Mijn Houten Hart

Op een avond in november 2018 zaten we in de auto naar huis en toen is het ontstaan…Zal ik een eigen bedrijf gaan starten in het maken van meubels? Was mijn vraag aan Manon. Haar antwoord was volmondig JA!

Later heeft ze me verteld dat ze al veel langer had zien aankomen dat ik dit ging doen en dat ze had zitten wachten tot bij mij het kwartje zou vallen

Over Mijn Houten Hart

Zoals de naam van mijn bedrijf al doet vermoeden heb ik een passie voor alles wat van hout is. In veel opzichten kun je het zien als het puzzelstuk dat mijn werkende leven compleet maakt. Mijn Houten Hart is mijn passie en is de perfecte aanvulling naast mijn betaalde baan.

Ik beleef enorm veel plezier aan het kunnen werken met mijn handen, het zelf maken van meubels geeft me een kick! Het contact met mijn klanten vind ik ook geweldig, het is zo’n fijn gevoel als mensen oprecht blij zijn met het eindproduct. Het geeft me echt voldoening en een trots gevoel.

Neem je contact met me op? Ik leer je graag kennen!

Na het lezen van bovenstaande heb jij hopelijk een beter beeld van wie ik ben en vooral waarom ik tot het uiterste zal gaan om voor jou een kwalitatief goed, eerlijk product te maken. Het is mijn Passie!

Wil je meer weten of gewoon een keren sparren over jouw droom-meubel? Aarzel dan niet en neem contact met me op, ik vind het altijd leuk om je te leren kennen.